Christophe is een van die mensen die als kind al zéker wist wat hij wilde worden: piloot.

Dus als hij tijdens zijn toelating bij de luchtmacht, niet op het állerlaatste gesprek was gesneuveld…dan hadden wij hem nooit leren kennen.

Eeuwig zonde, want als er iemand op zijn plek is bij Van der Wel dan is het onze headhunter Christophe van Assche wel. Als een volleerd matchmaker weet hij de juiste kandidaat te koppelen aan het juiste kantoor. Aangeboren talent, of opgebouwde ervaring?

“Pfoe. Een combinatie? Ik heb in elk geval de nodige ervaring opgedaan voor ik bij Van der Wel begon. Nadat ik de droom om piloot te worden losliet, wilde ik gewoon lekker gaan studeren. Het werd rechten, en ik dook vol het Amsterdamse studentenleven in. Dat leverde natuurlijk heel veel plezier op, maar iets te weinig studiepunten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een andere studie: Nieuwe Media en Digitale Cultuur. Daarna ben ik aan de slag gegaan als Creative en Copywriter, maar dat bleek toch niet helemaal mijn wereld te zijn.”

“Ik wilde zelf aan de knoppen zitten, het hele proces overzien en sturen. Als Growth Manager heb ik vervolgens die kant kunnen ontwikkelen. Ik hielp zeer verschillende bedrijven met het opzetten van nieuwe vestigingen. Een mooie periode omdat ik bij elke stap en op elk niveau betrokken was, van concept tot contractonderhandelingen en van locatiekeuze tot het zoeken van personeel.”

“Mooie tijd, maar het was moeilijk om steeds opnieuw dat wat ik in opdracht had neergezet, te moeten loslaten. Ik was eraan toe om iets blijvends opbouwen, ook omdat ik inmiddels getrouwd was en we ons tweede kind verwachtten. En toen kwam de vacature van Philip van der Wel voorbij. Ik had natuurlijk aardig wat ervaring opgedaan in het zoeken van geschikt personeel, en drukte vrij spontaan op de solliciteer-knop. Het klikte meteen tijdens de eerste koffie-afspraak.”

“Op dit moment bouw ik onze dienstverlening uit naar Midden- en Zuid Nederland, op zoek naar nieuwe kandidaten en advocatenkantoren om langdurige relaties mee op te bouwen. En dat langdurige is dan ook wat me, naast Philip en Zweder van Hövell tot Westerflier ✅ natuurlijk, zo bevalt aan mijn positie bij Van der Wel. Ik ben aan iets aan het opbouwen voor de toekomst, en het zou mooi zijn als ik op een dag als partner verder kan investeren in die toekomst.”

Nou, wij zijn ook blij met jou Christophe! Mooi om te zien hoe makkelijk je netwerkt met zeer uiteenlopende kandidaten en kantoren en hoe je elke dag weer met positieve energie het kantoor binnenstapt. En hoe je alle Skittles opeet.

Je bent dan misschien geen piloot geworden, maar met je helicopterview is echt helemaal niets mis.