Blogs & Interviews

image

Wil je net lekker een sabbatical nemen…hangt Philip aan de lijn.

Advocaat Mark Dijkstra had een goede ad interim-baan, leuke collega’s, mooi werk. Hij overwoog zelfs om vast in dienst te treden. Maar…dan moest hij wel naar Londen verhuizen.

Lees verder
image

Intuïtie geserveerd op een bedje van ervaring, afgemaakt met een snufje avontuur.

Het had weinig gescheeld of we waren Zweder van Hövell tot Westerflier, recruiter in hart en niertjes, verloren aan de keuken. Tijdens corona, in between interim jobs, besloot hij namelijk een koksopleiding te gaan volgen. Hij schopte het tot niveau drie, en niets stond hem in de weg om van het betere hak- en snijwerk zijn nieuwe leven te maken.

Lees verder
image

Christophe is een van die mensen die als kind al zéker wist wat hij wilde worden: piloot.

Dus als hij tijdens zijn toelating bij de luchtmacht, niet op het állerlaatste gesprek was gesneuveld…dan hadden wij hem nooit leren kennen.

Eeuwig zonde, want als er iemand op zijn plek is bij Van der Wel dan is het onze headhunter Christophe van Assche wel. Als een volleerd matchmaker weet hij de juiste kandidaat te koppelen aan het juiste kantoor. Aangeboren talent, of opgebouwde ervaring?

 

Lees verder
image

Eén man, één telefoon en een zolderkamer bij zijn schoonmoeder.

Dat was het begin van de Van der Wel Legal Group, of moeten we zeggen Van der Wel LG? Want, zo wees de Kamer van Koophandel Philip van der Wel er tijdens zijn inschrijving fijntjes op: één man is geen Group.

Lees verder
image

Wil je erover praten…?

Enige tijd geleden zagen we dat één van de advocaten uit ons netwerk een bijzondere overstap had gemaakt. Van een eigen commerciële praktijk naar een baan bij een groot rechtsbijstandskantoor. Daar wilden we meer over weten.

Lees verder
image

Perfect! Op de papieren na.

Rekruteren in een overspannen arbeidsmarkt is een vak apart. Het is verleidelijk om vol in te zetten op een goed gevulde database met potentiële kandidaten. Maar onze ervaring is dat je beter, elke keer weer, heel gericht op zoek kunt gaan naar die ene misschien niet meteen voor de hand liggende parel.

Lees verder
image

‘Dit is zó knap, hier wil ik graag wat over zeggen.’

Niet onze woorden hè!

Het zijn de woorden van Femke Borst advocaat en partner van het eerste uur van SIX advocaten. Haar kantoor was ruim twee jaar op zoek naar een Partner Bouwrecht. Iets met naalden en hooibergen.

Lees verder