Hoe gaan wij te werk?

image

Waar het allemaal begint

Van der Wel – Legal Group is als headhunter gespecialiseerd in de werving en selectie van advocaten en bedrijfsjuristen. We vervullen diverse posities, uiteenlopend van zowel advocaat-stagiair tot en met partnerniveau, als legal counsels, general counsels en bedrijfsjuristen.

Wij bieden twee samenwerkingsvormen aan: een gerichte zoekopdracht en een latente zoekopdracht. In beide gevallen beginnen we met een intake, bij voorkeur bij jou op kantoor, om de wensen en eisen voor een nieuwe werknemer in beeld te krijgen. Door het gesprek op kantoor te laten plaatsvinden, kunnen wij de sfeer van de werkomgeving vervolgens goed overbrengen op kandidaten. Zo matchen we de wensen en eisen van klant en kandidaat, zodat iedereen tevreden is.

image

Gerichte zoekopdracht

Deze samenwerking is bedoeld voor klanten die urgent op zoek zijn naar een nieuwe medewerker. Binnen deze zoekopdracht zoeken wij actief in ons uitgebreide netwerk naar passende kandidaten. Om te beginnen nemen we een intake af zodat alle wensen en eisen bekend zijn. Met deze informatie lukt het ons om gericht zoeken naar een kandidaat die past binnen jouw bedrijf. Vervolgens nemen we jouw vacatureteksten door, welke we in overleg kunnen herschrijven.

De zoekopdracht start in ons uitgebreide 1e-lijns netwerk. We benaderen eventuele geschikte kandidaten en bij interesse kunnen we hen introduceren. In de tweede fase spreken we het 2e-lijns netwerk aan, gebruikmakend van LinkedIn Recruiter en vergelijkbare platformen.

image

Latente zoekopdracht

Deze samenwerking is bedoeld voor klanten die niet urgent op zoek zijn naar een collega of medewerker, maar die het wel fijn zouden vinden om iemand aan te nemen.

Binnen deze samewerking houden we je op de hoogte van eventuele geïnteresseerde kandidaten, zonder dat daar een gerichte zoekopdracht aan vooraf is gegaan. Het is een laagdrempelige manier om toch in contact te komen met geschikte kandidaten. Met geïnteresseerde kandidaten gaan wij een persoonlijk gesprek aan, zodat we objectief kunnen bepalen of de kandidaat bij jouw bedrijf past.

image

Sparringpartner

Naast het helpen met recruiten, geven wij klanten ook graag advies. We denken graag strategisch mee over bijvoorbeeld een wervingscampagne. Maar ook over de uitstraling van jouw bedrijf. Heb je advies nodig over een ander onderwerp? Dat kan. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Om advies te kunnen te geven, komen we graag op kantoor langs om een gesprek aan te gaan. In dit gesprek nemen wij de rol van sparringpartner aan en proberen we met nieuwe inzichten te komen waar jij echt iets aan hebt. Wil jij een keer met een sparringpartner om tafel? Bel ons gerust.