‘Dit is zó knap, hier wil ik graag wat over zeggen.’  

Niet onze woorden hè!

Het zijn de woorden van Femke Borst advocaat en partner van het eerste uur van SIX advocaten. Haar kantoor was ruim twee jaar op zoek naar een Partner Bouwrecht. Iets met naalden en hooibergen.

Femke: “Ons kantoor heeft op alle specialisaties minimaal een dubbele bezetting. Op het gebied van Aanbestedingsrecht en Bouwrecht zaten we met een gat. Iemand vinden bleek een schier onmogelijke opgave in deze krappe arbeidsmarkt. En al lukte het Van der Wel, ongeveer anderhalf jaar geleden, toch om een zeer geschikte kandidaat te vinden, uiteindelijk liep ook dat stuk. We waren zeer ver gekomen in de gesprekken met deze persoon, dus de teleurstelling bij ons kantoor, én Philip van der Wel, was groot.”

“De tijd verstreek, de vacature bleef openstaan en wij besloten een van de grote ‘gevestigde’ bureaus in te schakelen. Maar elke maand ontvingen wij van hen hetzelfde bericht: ‘We hebben niemand kunnen vinden’. Nog geen kennismakingsgesprek kwam tot stand. En toen op een dag nam Philip, totaal onverwacht, weer contact op: hij had Erik Verweij gevonden. We waren al die tijd in zijn achterhoofd blijven zitten, dus toen Erik op zijn pad kwam en hij zag dat onze vacature na al die tijd nog openstond, aarzelde hij geen seconde.”

In januari 2023 begon Verweij bij SIX als partner bouwrecht, aanbestedingsrecht en gebieds- en projectontwikkeling.

Femke: “Erik is niet alleen ontzettend goed in zijn vak, hij is een aimabel, integer mens met een onwijs droge humor, hij is down to earth en helemaal niet van de hiërarchische verhoudingen, dat past perfect binnen ons kantoor. Kortom: Van der Wel is, in een hele krappe arbeidsmarkt, waar we van andere recruiters steeds een ‘nee’ kregen, in staat geweest om voor ons de juiste kandidaat te vinden. Een klein wonder als je het mij vraagt. En omdat we zo blij zijn dat die functie ein-de-lijk vervuld is zei ik tegen Philip: ‘Nu wil ik graag even reclame maken voor jullie!’”

Bij deze.