Eén man, één telefoon en een zolderkamer bij zijn schoonmoeder.

Dat was het begin van de Van der Wel Legal Group, of moeten we zeggen Van der Wel LG? Want, zo wees de Kamer van Koophandel Philip van der Wel er tijdens zijn inschrijving fijntjes op: één man is geen Group.

Maar we zijn een paar jaar verder en de Group is een feit. Hoog tijd om eens wat meer te weten te komen over onze naamgever.

Take it a way Philip!

“Haha, ok. Laat ik beginnen met benadrukken hoe blij ik ben met het recente partnerschap met Zweder. Waar Christophe het met zijn komst mogelijk heeft gemaakt om onze diensten over een groter gebied aan advocatenkantoren en kandidaten te leveren, maakt de kennis en kunde van Zweder het mogelijk om nu ook vol in te zetten op bedrijven en bedrijfsjuristen. Een nieuw avontuur waar ik het grootste vertrouwen in heb.”

Over avonturen gesproken, wilde je als kind ook al headhunter worden?

“Oh nee, zeker niet. Als kleine jongen was ik altijd met handel bezig. Heel apart. Bloemen plukken en langs de deuren gaan om ze te verkopen. Ik was daar dan ook meteen zo aanhoudend in dat mensen me uiteindelijk geld gaven om niét meer langs te komen. En op mijn negende kocht ik, met wat hulp van mijn ouders, mijn eerste aandelen. Helemaal van mijn eigen geld.”

“Ik wilde later dan ook, net als mijn vader bij een bank gaan werken, strategisch management ofzo. Dus koos ik na de middelbare school voor bedrijfseconomie. In Groningen. Ver weg van alles dat ik kende, een heel bewuste keus om mezelf in het diepe te gooien en te leren zwemmen. Een vormende tijd, maar ik was ook blij toen ik mijn bachelor in Amsterdam kon afronden, lekker terug tussen al mijn vrienden en familie.”

“Na mijn studie en een héél kort avontuur als pensioenadviseur werd ik benaderd door een recruiter van een recruitment bureau en dat klikte, een verademing na het pensioenwezen. Leuke jonge collega’s, hard werken, veel plezier maken en doelen halen. Ik hield van het werken met mensen en het schakelen tussen partijen. En dat is nog steeds wat me nu drijft. Maar toen ging het weer kriebelen, het was tijd om voor mezelf te beginnen. Opnieuw in het diepe te springen. Een ontzettend spannende tijd volgde, ook omdat we net een huis gekocht hadden, midden in een verbouwing zaten (vandaar de zolderkamer bij schoonmoeder) en mijn vrouw zwanger was. Maar: het is gelukt.”

En die aandelen die je kocht toen je 9 was? Hoe is het daarmee afgelopen?

“Die hebben er mede voor gezorgd dat ik de stap naar het ondernemen kon zetten. En om de cirkel nog ronder dan rond te maken: ik werk weer op een zolder!”

Ja, ok, maar dan toch net even anders he?

Drie mannen, minstens evenzoveel telefoons en een prachtige, monumentale zolderverdieping in het hart van Haarlem.