Perfect! Op de papieren na.

Recruiten in een overspannen arbeidsmarkt is een vak apart. Het is verleidelijk om vol in te zetten op een goed gevulde database met potentiële kandidaten. Maar onze ervaring is dat je beter, elke keer weer, heel gericht op zoek kunt gaan naar die ene misschien niet meteen voor de hand liggende parel.

Vraag maar aan Kennan Williams, die we onlangs succesvol introduceerde bij @Hekkelman advocaten en notarissen.

Oh, nog handiger, we hebben het hem zelf al gevraagd:

Kennan: “Toen Van der Wel mij benaderde via LinkedIn was ik helemaal niet op zoek. Zoals iedereen ontvang ik vaak berichten van recruiters, soms ronduit wanhopige contactverzoeken. Maar het bericht van Philip viel me op. Vooral omdat hij al in de eerste alinea duidelijk maakte dat hij echt specifiek mij op het oog had, voor een concrete functie.”

“Dat het ging om een baan in de advocatuur maakte het voor mij nog spannender. Dat ambieer ik al van jongs af aan soms loopt het leven anders dan je voor ogen hebt. Daardoor heb ik altijd gewerkt als (Senior) Jurist. Tot nu, want bij Hekkelman krijg ik de kans om alsnog de beroepsopleiding voor de advocatuur te volgen. Ik neem, anders dan iemand die wel net de juiste opleiding heeft afgerond, natuurlijk wel 10 jaar kennis en kunde met me mee in een rechtsgebied waar een schaarste aan professionals heerst. Dus zo héél gek is het nou ook weer niet dat we in elkaar willen investeren. Het is echt een win-win.”

Een groot verschil

“Maar ik vind het wel bijzonder dat Van der Wel in mij een geschikte kandidaat zag, want het ligt niet voor de hand dat iemand met mijn functie op zijn 33ste open staat voor een heel nieuw leertraject. Dat hebben ze goed ingeschat. Voor mij betekent het dat ik mijn ambitie kan vervullen op een plek waar ik me thuis voel.”

“Ja, dat eerste bericht van Philip heeft een groot verschil gemaakt in mijn leven. Ik raad iedereen die zichzelf afvraagt of er nog meer in het vat zit, of nog onvervulde dromen heeft, dan ook oprecht aan om een bureau als Van der Wel in te schakelen. Zij brengen samen met jou in kaart waar je kracht ligt, wat je ambities zijn en welke mogelijkheden bedrijven kunnen bieden daarin. Ik was zelf namelijk nooit op het idee gekomen om te solliciteren op een functie waar ik de juiste papieren nog niet voor heb.”