Wil je erover praten…?

Enige tijd geleden zagen we dat één van de advocaten uit ons netwerk een bijzondere overstap had gemaakt. Van een eigen commerciële praktijk naar een baan bij een groot rechtsbijstandskantoor. Daar wilden we meer over weten.

En zo kwam het, dat advocaat Alexander Broekhoven (ongevraagd) een bericht ontving via LinkedIn: “Het bericht van Philip van der Wel kwam binnen, misschien niet exáct op het eerste moment dat ik begon te twijfelen aan mijn toenmalige functie, maar het scheelde niet veel. Hij was geïnteresseerd in het verhaal achter mijn opvallende move en vroeg zich af of ik erover wilde praten.”

“En dat is tekenend voor de manier waarop Philip werkt. Hij houdt zijn netwerk scherp in de gaten, weet dus wat er speelt en weet op een prettige manier contact te leggen. Opvallende eigenschappen tussen de soms ronduit hijgerige verkooppraatjes van minder prettige headhunters. Reden genoeg ook om hem een bericht terug te sturen, en zo begon het balletje te rollen.”

Op 1 september 2023 is Alexander begonnen bij Bos Van Eck Advocaten Mediators in Gouda, en dat bevalt hem na zijn ‘tussenjaar’ op het rechtsbijstandskantoor, uitstekend: “Ik ben terecht gekomen in een prettige platte organisatie, iedereen is buitengewoon vriendschappelijk en behulpzaam. De eerste paar maanden zijn altijd spannend op een nieuwe plek, maar nu mijn kast weer lekker vol begint te hangen met zaken en de druk langzaam oploopt ben ik weer helemaal in mijn element.”

En dat bleek, want zodra er was getekend, werd er bij ons op het Van der Wel HQ een mooie fles champagne bezorgd, van Alexander.

“Ik draai al lang genoeg mee in de commerciële advocatuur om ondernemers te kunnen inschatten. En Philip is gewoon een prettige gast, hij zit overal bovenop, begrijpt waar je het over hebt en weet heel goed in te schatten of je ergens wel of niet tussenpast. Hij is weliswaar door mijn nieuwe kantoor betaald, maar ik voelde toch ook de behoefte om hem persoonlijk te bedanken. Een kaartje vond ik een beetje duf, vandaar dat ik een fles champagne heb gestuurd, dat is altijd goed.”

Natuurlijk hadden we een kaartje ook gewaardeerd, maar laten we eerlijk zijn: er gaat niets boven bubbels! We zijn vooral heel blij dat Bos van Eck Advocaten er een ervaren, fijne collega bij heeft, en dat Alexander weer helemaal in zijn element is.

Tot slot nog een welgemeende tip van Alexander: “Mocht iemand uit mijn netwerk op enig moment ook een bericht van Philip, of collega’s, ontvangen en een verandering van baan overwegen, dan raad ik hem/haar zeker aan om ‘er met ze over te praten’…”