Wil je net lekker een sabbatical nemen…hangt Philip aan de lijn.

Advocaat Mark Dijkstra had een goede ad interim-baan, leuke collega’s, mooi werk. Hij overwoog zelfs om vast in dienst te treden. Maar…dan moest hij wel naar Londen verhuizen.

En dat was Mark een zee te ver.

“Na negen jaar als advocaat in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, in dienstbetrekking en ad interim, wilde ik het liefst terug naar een kantoor. Een enigszins ongebruikelijke en in mijn ogen haast onmogelijke stap, ik bracht immers geen eigen klanten met me mee. Ik moest dus een ander plan bedenken en ik besloot een sabbatical in te lassen. Vanaf 1 juli 2023 zou ik twee maanden de tijd nemen om mij te bezinnen over de volgende stap.”

“Eind juni echter, ontving ik via LinkedIn een bericht van Philip van der Wel. Ik stond niet meteen in vuur en vlam, ik ontvang vaker ‘dat soort’ berichten, maar besloot dit keer toch te reageren, en dat heb ik geweten.”

Een kort telefoontje later was zijn interesse gewekt en twee weken later had Mark een nieuwe baan. Bij een kantoor (!).

“Philip wist me binnen no time te enthousiasmeren voor deze baan bij GMW advocaten. Het verhaal sprak me meteen aan. Het menselijke, family business gevoel, niet pretentieus en wel veel nadruk op sociale aspecten en cohesie. Daarnaast deden ze me een heel mooi aanbod.”

Van de corporate wereld terug naar het kantoorleven. Het bleek dus toch mogelijk.

“Ik kan wel zeggen dat ik zonder Van der Wel deze stap niet eens geprobeerd had te zetten. Het is echt mede dankzij Philip dat ik dat wel gedaan heb, en dat ik zo snel op mijn plek terecht ben gekomen. Want dat ben ik bij GMW, ik heb het hier enorm naar mijn zin.”

En Mark nam dan misschien geen klanten met zich mee, hij heeft, naast zijn kennis en kunde, iets anders waardevols toe te voegen:

“Ik haal op dit moment heel veel plezier uit het prikkelen van mijn collega’s met de inzichten die ik met me meebreng vanuit grote corporates. Op een kantoor gaat het er net even anders aan toe dan in het bedrijfsleven, en met anders bedoel ik vooral wat traditioneler. Zo heb ik in mijn eigen sectie het concept stand-up geïntroduceerd. Waarbij we elke week bij elkaar komen en kort met elkaar delen wat er speelt. Ook heb ik onlangs een One-Hundred-Day-In-Office-presentatie gegeven aan de partners.”

Tijdens die presentatie heeft Mark een pleidooi gegeven voor…kantoortuinen.

“Een werkelijk weerzinwekkend idee voor de klassiek solistische advocaat. En toch denk ik dat juist de collega’s met de grootste gruwel er het meeste baat bij kunnen hebben. Het versterkt het onderling contact, je kunt elkaar helpen, je ziet of er (privé)zaken spelen, kortom: het vergroot het werkplezier enorm.”

En het vergroot ons werkplezier dan weer om twee mooie partijen als Mark en GMW advocaten aan elkaar te koppelen!

Epiloog:
Op het moment van schrijven staan alle tussenmuren van het prachtige monumentale Haagse GMW-pand nog stevig overeind. We houden het in de gaten.