Intuïtie geserveerd op een bedje van ervaring, afgemaakt met een snufje avontuur.

Het had weinig gescheeld of we waren Zweder van Hövell tot Westerflier, recruiter in hart en niertjes, verloren aan de keuken. Tijdens corona, in between interim jobs, besloot hij namelijk een koksopleiding te gaan volgen. Hij schopte het tot niveau drie, en niets stond hem in de weg om van het betere hak- en snijwerk zijn nieuwe leven te maken.

Gelukkig woog zijn lange staat van dienst en zijn liefde voor recruitment uiteindelijk toch zwaarder. En – een jaar nadat wij hem al eens hadden benaderd – nam Zweder contact op. “Na heel wat jaar in dienst bij mooie bedrijven, ben ik weer als interim recruiter aan de slag gegaan. Mooie klussen, maar ik was klaar met het tijdelijke karakter van het interimwerk. Koken was een mooie tussenstap maar toch meer iets voor ooit, later. En weer in dienst zag ik niet zitten. Ik hou van mijn vak, maar was op zoek naar meer zelfstandigheid, meer duurzaamheid, ik wilde iets blijvends opbouwen.”
“Nou ben ik van huis uit geen ondernemer, maar ik dacht terug aan een telefoontje van een jaar eerder. Philip van der Wel, hij was op zoek naar een partner om samen Van der Wel verder uit te bouwen. Op dat moment was dat niet wat ik zocht, maar wat mij betreft was de tijd nu wél rijp. Ik nam weer contact op, we dronken samen koffie en het klikte meteen.”

Ondertussen was er wel het een en ander veranderd in de keuken van Van der Wel: Christophe van Assche was erbij gekomen.

“Tijdens die eerste koffie gaf Philip aan dat het eigenlijk al erg lekker liep bij Van der Wel, mede door de komst van Christophe. Maar hij wilde wel graag een nieuwe tak opzetten, gericht op bedrijfsjuristen. Toen hij voorstelde om dat samen met mij te doen heb ik eigenlijk niet lang nagedacht. Het was precies wat ik wilde: al mijn ervaring in het zakelijke bedrijfsleven meenemen in een nieuw en duurzaam avontuur als ondernemer.”

“En ik vind het spannend. Ondernemen is geen baan, het is je leven, daar moet ik mijn balans in leren vinden. Normaal loopt er van alles tegelijk en door elkaar in verschillende fasen: je start het ene op, rondt het andere af, roert eens hier, dan weer daar, en je weet dat je ‘s avonds eten op tafel kunt zetten. Nu sta je nog vol in de opstartfase: pannen op het vuur zetten, hakken, snijden, etc. Maar…ook al brengt het ondernemen in deze fase onzekerheid met zich mee, het geeft ook een kick als het lukt. De eerste deal was magisch, en er staat nog veel meer te borrelen.”

En? Verlang je nog wel eens terug naar je aanrecht?

“Nou er is een koksopleiding in Ierland die ik nog wel eens wil gaan doen. Totaal gericht op de biologische keuken. Maar tot dan ben ik helemaal op mijn plek bij Van der Wel. Ik heb de smaak van het ondernemen flink te pakken!”
Gelukkig maar. Wij zijn blij dat je je schort voorlopig aan de wilgen hebt gehangen en verheugen ons op alles dat je nog op het vuur hebt staan.

Oh en we komen graag binnenkort bij je eten. Dat ook.