Vacatures Advocaat Arbeidsrecht

Manager Arbeidsrecht Jurist

 • Location: Utrecht, Utrecht
 • Type: Permanent
 • Job #113

Manager Arbeidsrechtjurist  | Nederland | 32 – 40h

Wil jij bij één van de top tien accountancy- en belastingadvieskantoren van Nederland werken? Maar dan wel in een klein team, waar je gezien en gehoord wordt? En de mogelijkheid […]

Arbeidsrecht advocaat (met partnerambities)

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #124

Onze gewaardeerde klant in Amsterdam is momenteel actief op zoek naar een ondernemend ingestelde advocaat arbeidsrecht, bij voorkeur met een (gedeeltelijk) eigen praktijk.

Hoewel het kantoor nog relatief klein is (9 advocaten), […]

Bedrijfsjurist/ Arbeidsrecht jurist

 • Location: Delft, Zuid-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #143

Voor AAme Legal zoeken we een gedreven Bedrijfsjurist/Jurist Arbeidsrecht met een passie voor recht en een talent om complexe zaken eenvoudig te maken. Als jij klaar bent om je juridische horizon te verbreden in een dynamisch en […]

Advocaat-medewerker arbeidsrecht

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #22

Onze klant in Amsterdam (Zuid) is momenteel op zoek naar een advocaat-medewerker arbeidsrecht. Medewerkers leren binnen dit kantoor direct een eigen praktijk op te bouwen.

Voorkeur gaat uit naar iemand die:

de […]

image

Gerichte zoekopdracht

Met kandidaten bespreken wij transparant alle type kantoren en bedrijven, zodat we exact weten waar iemand het beste tot zijn recht komt. Wij beschikken over een groot netwerk en zijn ook bekend met de work-life balance en arbeidsvoorwaarden van kantoren. Door te sparren over jouw ambities, sfeer, werkwijzen, doorgroeimogelijkheden, salariswensen en eventuele gewenste vrije tijd, kunnen wij al snel objectief aangeven bij welk kantoor dan wel bedrijf jij het beste past. Het is aan ons om vervolgens de deur te openen naar de meest geschikte werkgevers.

 

image

Hulp of advies nodig?

Naast het vinden van de juiste nieuwe uitdaging voor een kandidaat, vinden wij het ook heel belangrijk om advies te geven. Dit advies kan gaan over doorgroeimogelijkheden, loopbaan, carrière of salarissen binnen de branche. Ook als jij al een baan binnen de branche hebt, kun je bij ons terecht voor advies. Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen om een afspraak te maken.

Arbeidsrecht regelt de rechten en plichten van werkgevers en werknemers binnen een arbeidsrelatie. Dit rechtsgebied behandelt verschillende aspecten zoals arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, lonen, arbeidsduur, vakantie, arbeidsongeschiktheid, ontslag en nog veel meer. Het doel van het arbeidsrecht is om een evenwichtige en eerlijke relatie te waarborgen tussen werkgevers en werknemers, waarbij beide partijen beschermd worden en hun belangen behartigd worden.

Of het nu gaat om het beschermen van werknemers tegen discriminatie en uitbuiting, of om het ondersteunen van werkgevers bij het naleven van de wet- en regelgeving, arbeidsrecht speelt een essentiële rol in de arbeidsmarkt. Het arbeidsrecht omvat diverse deelgebieden die specifieke aspecten van de arbeidsverhoudingen behandelen, en binnen al deze rechtsgebieden zijn vrijwel altijd voldoende vacatures voor zowel beginnende als meer ervaren advocaten.

Arbeidsovereenkomsten

Bij het aangaan van een arbeidsrelatie krijgen werkgevers en werknemers te maken met het deelgebied van de arbeidsovereenkomst. Dit rechtsgebied is erop gericht om de rechten en plichten van beide partijen vast te stellen en te reguleren. Hierbij worden onderwerpen behandeld zoals de opbouw van het arbeidscontract, de vastlegging van de arbeidsvoorwaarden, de loonbetaling, de arbeidsduur en de vakantiedagen.

Een goed opgestelde arbeidsovereenkomst is cruciaal bij het aangaan van een heldere en wederzijds begrijpelijke arbeidsrelatie. Dit geldt ook voor eventuele veranderingen of beëindigingen van het contract. Deze afspraken moeten op een transparante en consistente manier worden vastgelegd om toekomstige geschillen te vermijden.

Ontslagrecht

Het ontslagrecht behandelt de procedures en regels met betrekking tot het beëindigen van een arbeidsrelatie. Het omvat onderwerpen zoals ontslag op staande voet, collectief ontslag, reorganisaties en de transitievergoeding. Het is van essentieel belang dat werkgevers en werknemers op de hoogte zijn van de geldende regels en procedures om op een correcte en rechtmatige manier een arbeidsrelatie te beëindigen.

Arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim

Dit deelgebied richt zich op de rechten en plichten van werkgevers en werknemers bij arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim. Het omvat onderwerpen zoals de loondoorbetalingsverplichting, re-integratie, de rol van de bedrijfsarts en de Wet verbetering poortwachter. Het is van belang dat beide partijen op de hoogte zijn van hun rechten en verplichtingen bij arbeidsongeschiktheid om geschillen en onduidelijkheid te voorkomen.

Collectief arbeidsrecht

Het collectief arbeidsrecht is een rechtsgebied dat zich richt op de regels, voorschriften en samenwerkingsverbanden binnen collectieve arbeidsverhoudingen. Hierbij spelen cao’s en vakbonden een belangrijke rol. Het omvat een breed scala aan onderwerpen, variërend van onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden tot stakingen, medezeggenschap en collectieve acties.

Het collectief arbeidsrecht is een complex maar belangrijk aspect van de arbeidswetgeving. Werkgevers en werknemers dienen op de hoogte te zijn van de geldende regels en voorschriften met betrekking tot collectieve arbeidsverhoudingen in hun sector. Arbeidsrechtadvocaten met expertise in dit gebied kunnen waardevolle ondersteuning bieden en helpen bij het begrijpen en naleven van de geldende wet- en regelgeving, en het bevorderen van eerlijke en harmonieuze arbeidsrelaties.

Internationaal arbeidsrecht

Ten slotte is er het internationaal arbeidsrecht, dat zich richt op de rechten en plichten van werkgevers en werknemers bij internationale arbeidsrelaties. Dit omvat onderwerpen zoals arbeidsmigratie, detachering, gelijkheid op de werkvloer en internationale arbeidsstandaarden. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de regels en verplichtingen die gelden bij grensoverschrijdende arbeid vanwege de toenemende globalisering.

Van werkgevers die advies nodig hebben over arbeidsovereenkomsten, tot werknemers die juridische bijstand zoeken bij ontslag, of organisaties die hulp nodig hebben bij collectieve arbeidsverhoudingen; arbeidsrechtadvocaten ondersteunen en adviseren over de hele linie. Van der Wel Legal Group heeft regelmatig vacatures in de verschillende deelgebieden van het arbeidsrecht.