Vacatures Legal Counsel

Senior Advocaat Arbeidsrecht | Gelderland

  • Location: Loenen, Gelderland
  • Type: Permanent
  • Job #168

Ben jij een ervaren advocaat of jurist met expertise in arbeidsrecht en zakelijke dienstverlening? Zoek je een nieuwe uitdaging bij een professioneel en gespecialiseerd advocatenkantoor? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zijn op zoek […]

Advocaat | Financieel & Insolventie | Noord-Brabant

  • Location: Eindhoven, Noord-Brabant
  • Type: Permanent
  • Job #167

Ben jij een ervaren advocaat/jurist met een grondige kennis van financieel en insolventierecht? Beschik je over 3-5 jaar relevante werkervaring binnen dit specialisme? Heb je een proactieve en creatieve instelling? Zoek je naar een […]

 

image

Gerichte zoekopdracht

Met kandidaten bespreken wij transparant alle type kantoren en bedrijven, zodat we exact weten waar iemand het beste tot zijn recht komt. Wij beschikken over een groot netwerk en zijn ook bekend met de work-life balance en arbeidsvoorwaarden van kantoren. Door te sparren over jouw ambities, sfeer, werkwijzen, doorgroeimogelijkheden, salariswensen en eventuele gewenste vrije tijd, kunnen wij al snel objectief aangeven bij welk kantoor dan wel bedrijf jij het beste past. Het is aan ons om vervolgens de deur te openen naar de meest geschikte werkgevers.

 

image

Hulp of advies nodig?

Naast het vinden van de juiste nieuwe uitdaging voor een kandidaat, vinden wij het ook heel belangrijk om advies te geven. Dit advies kan gaan over doorgroeimogelijkheden, loopbaan, carrière of salarissen binnen de branche. Ook als jij al een baan binnen de branche hebt, kun je bij ons terecht voor advies. Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen om een afspraak te maken.

Als Legal Counsel speel je een cruciale rol in het juridische landschap van een organisatie. Je bent de interne juridische expert die ondersteuning biedt aan het management en andere afdelingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving. Binnen het werkterrein van een Legal Counsel zijn er verschillende deelgebieden die specifieke aspecten van juridische advisering en ondersteuning behandelen. Er zijn vrijwel altijd voldoende vacatures voor beginnende en meer ervaren Legal Counsels.

Contractenrecht

Als Legal Counsel houd je je bezig met de totstandkoming, interpretatie en afdwingbaarheid van overeenkomsten tussen twee of meer partijen. Het contractenrecht omvat de juridische principes en regels die bepalen hoe contracten worden gevormd, welke elementen essentieel zijn voor een geldige overeenkomst, en hoe geschillen met betrekking tot contracten worden opgelost. Contractenrecht beheert de wederzijdse verplichtingen en rechten van partijen in verschillende soorten overeenkomsten, variërend van eenvoudige alledaagse transacties tot complexe zakelijke overeenkomsten. Een Legal Counsel gespecialiseerd in contractenrecht adviseert cliënten bij het opstellen van waterdichte contracten, het interpreteren van bestaande overeenkomsten en het bieden van juridische bijstand in geval van geschillen.

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht omvat de juridische regels die de verhoudingen tussen werkgevers en werknemers reguleren, en richt zich op zaken zoals arbeidscontracten, lonen, arbeidsomstandigheden, ontslagprocedures en gelijke behandeling. In deze context speelt een Legal Counsel, of juridisch adviseur, een essentiële rol. De Legal Counsel op het gebied van arbeidsrecht adviseert organisaties over naleving van arbeidswetgeving, stelt arbeidsovereenkomsten op, behandelt ontslagkwesties en vertegenwoordigt de werkgever in geschillen. Tegelijkertijd biedt de Legal Counsel ondersteuning aan werknemers door hun rechten te beschermen, geschillen op te lossen en hen te adviseren over arbeidsvoorwaarden. De Legal Counsel fungeert als een brug tussen werkgevers en werknemers, waarbij het doel is om een rechtvaardige en evenwichtige arbeidsomgeving te waarborgen binnen de grenzen van geldende arbeidswetgeving.

Compliance

Compliance verwijst naar het naleven van wet- en regelgeving en ethische normen binnen een organisatie. Het omvat het identificeren, begrijpen en implementeren van regelgeving die van invloed is op de bedrijfsvoering, en het waarborgen van overeenstemming met deze normen. Binnen dit kader speelt een Legal Counsel een cruciale rol. Als expert op het gebied van compliance adviseert de Legal Counsel organisaties over relevante wetten en voorschriften, ontwikkelt en implementeert compliance-programma’s, evalueert risico’s en biedt juridisch advies om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de organisatie in lijn zijn met de geldende wetten en ethische normen. De Legal Counsel draagt op al deze manieren bij aan het bevorderen van een integere en juridisch conforme bedrijfscultuur.

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendomsrecht omvat juridische bescherming voor creatieve en intellectuele eigendommen, waaronder octrooien, auteursrechten, handelsmerken en handelsgeheimen. Het beoogt het waarborgen van exclusieve rechten voor de bedenkers en eigenaars van intellectuele eigendommen, ter bevordering van innovatie en creativiteit. In deze context speelt een Legal Counsel een cruciale rol door organisaties te adviseren over het verkrijgen, handhaven en beschermen van intellectuele eigendomsrechten. De Legal Counsel helpt bij het opstellen van licentieovereenkomsten, onderhandelt bij geschillen over inbreuk, en vertegenwoordigt de cliënt voor rechtbanken of instanties voor intellectuele eigendomsrecht.

Geschillenbeslechting

Geschillenbeslechting omvat het proces van het oplossen van juridische geschillen tussen partijen op een minnelijke of gerechtelijke wijze. Het omvat alternatieve methoden zoals onderhandelingen, bemiddeling en arbitrage, evenals formele gerechtelijke procedures. In dit kader speelt een Legal Counsel een centrale rol. Als expert op het gebied van geschillenbeslechting adviseert de Legal Counsel cliënten over de meest geschikte strategieën voor het oplossen van geschillen, beoordeelt juridische sterke en zwakke punten, onderhandelt namens de cliënt en vertegenwoordigt hen indien nodig voor de rechtbank.

Een Legal Counsel speelt door een grote mate van expertise binnen deze deelgebieden een belangrijke rol in het bieden van juridische ondersteuning aan de organisatie. Van der Wel Legal Group heeft vrijwel altijd wel een leuke vacature voor zowel beginnende als meer ervaren Legal Counsels.