Vacatures Advocaat Vastgoedrecht

Advocaat Vastgoed, Bouw & Overheid

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #162

Ter versterking van onze sectie Vastgoed, Bouw & Overheid, locatie Amsterdam, zijn wij op zoek naar een energieke, enthousiaste en gedreven advocaat. Het aantal ervaringsjaren is voor ons niet direct van groot belang. Wij hechten […]

Bouwrecht advocaat

 • Location: Utrecht, Utrecht
 • Type: Permanent
 • Job #155

Wie zijn wij?

VBTM Advocaten is een landelijk werkend nichekantoor gespecialiseerd in het vastgoedrecht, met vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Nijmegen. Het kantoor is gespecialiseerd in de dienstverlening aan maatschappelijke […]

Advocaat Bouw- en/of Energierecht

 • Location: Nijmegen, Gelderland
 • Type: Permanent
 • Job #156

Wie zijn wij?

VBTM Advocaten is een landelijk werkend nichekantoor gespecialiseerd in het vastgoedrecht, met vestigingen in Utrecht, Rotterdam en Nijmegen. Het kantoor is gespecialiseerd in de dienstverlening aan maatschappelijke […]

Ervaren advocaat huurrecht

 • Location: Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
 • Type: Vaste termijn
 • Job #23

Onze klant in Alphen aan den Rijn is momenteel op zoek naar een senior advocaat-medewerker huurrecht. 

Voorkeur gaat uit naar iemand die:

minimaal 7 jaar werkervaring heeft als advocaat vastgoed- en […]

Bestuurs- en omgevingsrecht advocaat

 • Location: Rotterdam, Zuid-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #20

Onze klant in Utrecht en Rotterdam (2 vestigingen) is momenteel op zoek naar een advocaat-medewerker bestuurs- en omgevingsrecht. 

Voorkeur gaat uit naar iemand die:

Een afgeronde beroepsopleiding heeft
Kennis heeft […]

Advocaat-medewerker vastgoedrecht

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #32

Momenteel heeft Hemwood, een gerenommeerde nichespeler binnen het vastgoedrecht en bestuurs- en omgevingsrecht, een boeiende kans beschikbaar voor een advocaat-medewerker vastgoedrecht, met specifieke focus op koop en verkoop en […]

image

Gerichte zoekopdracht

Met kandidaten bespreken wij transparant alle type kantoren en bedrijven, zodat we exact weten waar iemand het beste tot zijn recht komt. Wij beschikken over een groot netwerk en zijn ook bekend met de work-life balance en arbeidsvoorwaarden van kantoren. Door te sparren over jouw ambities, sfeer, werkwijzen, doorgroeimogelijkheden, salariswensen en eventuele gewenste vrije tijd, kunnen wij al snel objectief aangeven bij welk kantoor dan wel bedrijf jij het beste past. Het is aan ons om vervolgens de deur te openen naar de meest geschikte werkgevers.

 

image

Hulp of advies nodig?

Naast het vinden van de juiste nieuwe uitdaging voor een kandidaat, vinden wij het ook heel belangrijk om advies te geven. Dit advies kan gaan over doorgroeimogelijkheden, loopbaan, carrière of salarissen binnen de branche. Ook als jij al een baan binnen de branche hebt, kun je bij ons terecht voor advies. Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen om een afspraak te maken.

Het vastgoedrecht is een complex en dynamisch rechtsgebied dat verschillende deelgebieden omvat. Hierbij kan worden gedacht aan onderwerpen zoals bestemmingsplannen en gebiedsontwikkeling, omgevingsrecht, planschade en nadeelcompensatie, milieurecht en rechtsbescherming en handhaving. Een advocaat binnen het vastgoedrecht houdt zich bezig met een breed scala aan juridische kwesties die verband houden met de bouwsector en huursector. In alle deelgebieden van het vastgoedrecht zijn vrijwel altijd voldoende vacatures voor zowel beginnende als meer ervaren advocaten.

Bestemmingsplannen en gebiedsontwikkelingen

Een belangrijk deelgebied binnen het vastgoedrecht omvat bestemmingsplannen en gebiedsontwikkeling. Dit omvat de regels en voorschriften die bepalen hoe een bepaald gebied kan worden ontwikkeld en gebruikt. Deze regels bepalen onder meer welke activiteiten wel en niet zijn toegestaan in een bepaald gebied, en welke regels van toepassing zijn op de ontwikkeling van vastgoed. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten adviseren over welke stappen moeten worden genomen om de ontwikkeling van vastgoed in overeenstemming te brengen met de geldende regels en voorschriften.

Omgevingsrecht

Een ander belangrijk deelgebied omvat het omgevingsrecht. Dit omvat de regels die van toepassing zijn op de impact van bouwprojecten op het milieu en de leefomgeving. Hierbij kan worden gedacht aan regels en voorschriften met betrekking tot luchtkwaliteit, geluidsoverlast, afvalbeheer en energieprestaties. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten adviseren over hoe zij kunnen voldoen aan deze regels en hoe zij eventuele geschillen of sancties kunnen aanpakken die voortvloeien uit het niet naleven van deze regels.

Planschade en nadeelcompensatie

Planschade en nadeelcompensatie vallen tevens onder het vastgoedrecht. Dit omvat de financiële gevolgen van bouwprojecten op omwonenden en andere belanghebbenden. Wanneer een bouwproject een negatief financieel effect heeft op omwonenden of belanghebbenden, kan er sprake zijn van planschade of nadeelcompensatie. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten bijstaan ​​bij het verkrijgen van dergelijke compensatie of bij het voorkomen van eventuele claims.

Milieurecht

Milieurecht is ook een belangrijk deel van het vastgoedrecht. Dit omvat de wet- en regelgeving met betrekking tot de milieueffecten van bouwprojecten. De wetgeving binnen dit deelgebied is complex en het is vaak moeilijk om te begrijpen welke regels en voorschriften van toepassing zijn op een bepaald project. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten adviseren over welke stappen ze moeten nemen om aan de geldende regels en voorschriften te voldoen.

Handhaving

Rechtsbescherming en handhaving zijn ook belangrijke deelgebieden binnen het vastgoedrecht. Wanneer een bouwproject in strijd is met de geldende regels en voorschriften, kunnen belanghebbenden of (decentrale)overheden zowel bij de rechter als ambtelijk optreden. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten bij deze procedures bijstaan ​​en actie ondernemen tegen partijen die zich niet houden aan de geldende regels en voorschriften.

Huur- en appartementsrecht

Het huurrecht en appartementsrecht, ook wel bekend als VVE-recht, zijn belangrijke aanvullende deelgebieden binnen het bouwrecht. Deze gebieden richten zich op de regels en wetten met betrekking tot de verhuur van woningen en appartementen, evenals de rechten en plichten van huurders en verhuurders.

Huurrecht heeft betrekking op de verhouding tussen huurders en verhuurders. Een advocaat gespecialiseerd in huurrecht kan cliënten adviseren over huurovereenkomsten, het beëindigen van huurcontracten, huurprijsherzieningen en geschillen tussen huurders en verhuurders. Daarnaast kan een advocaat huurders bijstaan ​​bij het verdedigen van hun rechten en verhuurders helpen bij het beschermen van hun belangen.

Appartementsrecht, ook wel bekend als VVE-recht, regelt de rechten en plichten van eigenaren en bewoners van appartementen in een Vereniging van Eigenaren (VVE). Een advocaat gespecialiseerd in appartementsrecht kan cliënten adviseren over de regels met betrekking tot de VVE, zoals het beheer van het gebouw, de verdeling van kosten en het onderhoud van gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast kan een advocaat ook optreden bij geschillen tussen eigenaren binnen de VVE.

Het vastgoedrecht is een complex en uitdagend rechtsgebied, met zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke kanten. Van der Wel Legal Group heeft regelmatig vacatures in de verschillende subgebieden van het bouw- en vastgoedrecht.