Vacatures Advocaat Ondernemingsrecht

Advocaat-medewerker M&A

 • Location: Den Haag, Zuid-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #31

Momenteel zijn wij voor een gespecialiseerd M&A kantoor in Den Haag op zoek naar een advocaat-medewerker M&A. Het betreft een informeel kantoor met een mooie (grensoverschrijdende) transactiepraktijk, gelegen nabij de […]

Senior Company Lawyer Capital Markets

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #103

Senior Company Lawyer – Global Capital Markets (32/40h)

We’re looking for a Senior Company Lawyer to join the Global Capital Markets team of our client HQ in Amsterdam.

Global Capital Markets is a specialized division of our […]

Manager M&A Legal

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Vaste termijn
 • Job #93
 • Salary: € 50,00

Manager M&A Legal – Amsterdam (32/40h)
Voor het M&A Legal team van onze klant zijn wij op zoek naar een Manager. Recent heeft het team de samenwerking met Corporate Finance afdeling geïntensiveerd, waardoor het […]

Commercial Legal Counsel

 • Location: Culemborg, Utrecht
 • Type: Permanent
 • Job #117

Commercial Legal Counsel | Culemborg | 32 – 40h

Droom je ervan te werken voor een familiebedrijf in de maakindustrie? Zoek je een uitdagende, internationale rol waar de ondernemer de koers bepaalt? Met de volledige productielijn […]

M&A | Corporate Governance advocaat

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #141

Voor een verfrissend corporate boutique kantoor zoeken wij momenteel een gedreven M&A en/of corporate governance advocaat. Onze partner kenmerkt zich door hun toegankelijkheid, down-to-earth mentaliteit en vernieuwende […]

Litigation advocaat

 • Location: Amsterdam, Noord-Holland
 • Type: Permanent
 • Job #123

Bij een relatief nieuw advocatenkantoor in Amsterdam is momenteel een kans beschikbaar voor een advocaat-medewerker litigation.

Dit kantoor, opgericht door twee vooraanstaande partners en inmiddels versterkt met een derde partner en […]

Advocaat Contractenrecht

 • Location: Amersfoort, Utrecht
 • Type: Permanent
 • Job #147

Voor Marxman Advocaten zijn wij op zoek naar een ervaren advocaat om hun Commerciële Contracten-team team te versterken. In deze rol werk je nauw samen met collega’s en draag je bij aan het succes van hun team.

Over de rol
Ondernemen […]

Legal Counsel

 • Location: Almere, Flevoland
 • Type: Vaste termijn
 • Job #142

Kies voor een sleutelpositie bij YANMAR Europe en sluit je aan bij de missie om een duurzame toekomst te creëren. Als Legal Counsel ben je van essentieel belang bij het vormgeven van de groeiende aanwezigheid in de EMEA-regio. Je […]

image

Gerichte zoekopdracht

Met kandidaten bespreken wij transparant alle type kantoren en bedrijven, zodat we exact weten waar iemand het beste tot zijn recht komt. Wij beschikken over een groot netwerk en zijn ook bekend met de work-life balance en arbeidsvoorwaarden van kantoren. Door te sparren over jouw ambities, sfeer, werkwijzen, doorgroeimogelijkheden, salariswensen en eventuele gewenste vrije tijd, kunnen wij al snel objectief aangeven bij welk kantoor dan wel bedrijf jij het beste past. Het is aan ons om vervolgens de deur te openen naar de meest geschikte werkgevers.

 

image

Hulp of advies nodig?

Naast het vinden van de juiste nieuwe uitdaging voor een kandidaat, vinden wij het ook heel belangrijk om advies te geven. Dit advies kan gaan over doorgroeimogelijkheden, loopbaan, carrière of salarissen binnen de branche. Ook als jij al een baan binnen de branche hebt, kun je bij ons terecht voor advies. Je kunt ons altijd vrijblijvend bellen om een afspraak te maken.

Het ondernemingsrecht is een rechtsgebied dat betrekking heeft op de oprichting, organisatie, structuur en werking van ondernemingen. Het heeft als doel om juridische kaders en regels te bieden voor het bedrijfsleven en de vennootschapsvormen die daarbij horen. Het ondernemingsrecht omvat diverse deelgebieden die specifieke aspecten van het ondernemingsleven behandelen. In alle deelgebieden van het ondernemingsrecht zijn vrijwel altijd voldoende vacatures voor zowel beginnende als meer ervaren advocaten.

Vennootschapsrecht

Dit deelgebied van het ondernemingsrecht regelt de oprichting, het bestuur en de ontbinding van ondernemingen. Advocaten binnen dit rechtsgebied adviseren cliënten over juridische structuren, behandelen aandeelhoudersovereenkomsten, fusies, overnames, governance en regelgeving. Met voortdurende wetswijzigingen is diepgaande kennis en continue bijscholing essentieel om cliënten adequaat bij te staan in een veranderende zakelijke omgeving. Het vermogen om effectief te onderhandelen, juridische risico’s te beoordelen en innovatieve oplossingen aan te dragen, is essentieel voor het succes van advocaten in deze discipline. Zij spelen een sleutelrol bij het waarborgen van juridische integriteit en zakelijk succes voor hun cliënten.

Fusies en overnames

Het deelgebied van fusies en overnames (M&A) is een dynamisch en strategisch deelgebied binnen het ondernemingsrecht. Het omvat het juridische proces waarbij bedrijven samenkomen, of waarbij een onderneming activa of aandelen verwerft van een andere entiteit. Advocaten die gespecialiseerd zijn in M&A begeleiden cliënten door complexe transacties, bij het onderhandelen over voorwaarden en het waarborgen van naleving van regelgeving. Dit deelgebied vereist niet alleen juridische expertise, maar ook een diepgaand begrip van zakelijke belangen en strategieën. M&A-advocaten dragen bij aan het succes van transacties door risico’s te minimaliseren, contracten te onderhandelen en waarde te creëren voor hun cliënten in het steeds veranderende landschap van bedrijfscombinaties en overnames.

Commerciële contracten

Het deelgebied van commerciële contracten omvat de opstelling en interpretatie van juridische overeenkomsten tussen zakelijke entiteiten. Advocaten die zich, binnen het ondernemingsrecht specialiseren in commerciële contracten, adviseren cliënten over contractuele aangelegenheden, variërend van samenwerkingsovereenkomsten en distributieovereenkomsten tot franchisecontracten en joint ventures. Deze juridische professionals zorgen ervoor dat contracten duidelijk en afdwingbaar zijn, en ze helpen bij het identificeren en beheren van mogelijke juridische risico’s. Het vermogen om de zakelijke doelstellingen van cliënten te begrijpen en deze te vertalen naar juridisch waterdichte contracten is essentieel in dit rechtsgebied. Advocaten die zich bezig houden met commerciële contracten dragen bij aan het succes van bedrijven door de juridische fundamenten van zakelijke relaties te versterken en geschillen te voorkomen of effectief te behandelen.

Corporate governance

Corporate governance verwijst naar het geheel van regels en procedures waarmee de verhoudingen tussen het bestuur, de aandeelhouders en andere belanghebbenden van een onderneming worden geregeld. Het omvat onderwerpen zoals de verdeling van bevoegdheden binnen een onderneming, de rol en verplichtingen van bestuurders en commissarissen, en de transparantie en verantwoording van de onderneming. Binnen het ondernemingsrecht is een goede corporate governance structuur essentieel voor het creëren van vertrouwen bij stakeholders en het waarborgen van een effectief en integer bestuur.

Ondernemingsfinanciering

Het deelgebied van ondernemingsfinanciering behandelt de juridische aspecten van het aantrekken van kapitaal voor ondernemingen, zoals het uitgeven van aandelen, de uitgifte van obligaties en leningen, en het aangaan van investeringsovereenkomsten. Het omvat ook het insolventierecht, dat regels en procedures biedt voor het omgaan met financiële problemen en het herstructureren van bedrijven in geval van faillissement. Een advocaat binnen dit deelgebied kan cliënten bijstaan bij het zoeken naar financiering voor hun bedrijf en het aangaan van financiële uitdagingen.

Een goede ondernemingsrechtadvocaat speelt een belangrijk rol in het geven van juridisch advies over vennootschapsstructuren, begeleiding bij fusies en overnames, hulp bij het opstellen van commerciële contracten of ondersteuning bij corporate governance vraagstukken. Van der Wel Legal Group heeft regelmatig vacatures in de verschillende deelgebieden van ondernemingsrecht.